8.4.2019. 16:30
1
Evo šta su danas Demokratskoj fronti poručili iz "ostatka" Bh. bloka: DF je isključila samu sebe!
Radna grupa BH bloka kojeg čine Socijaldemokratska partija BiH i Naša stranka, danas je na prvom sastanku razmatrala privođenje kraju procesa formalizacije saradnje ali i širenju ovog bloka.

Zastupnik SDP-a BiH u Parlamentu FBiH Damir Mašić i potpredsjednica Naše stranke Sabina Čudić su na konferenciji za medije kazali da rade na otklanjaju svih sumnji i spekulacija šta će se dalje dešavati unutar BH bloka.

Nakon što je Demokratska fronta potpisala sporazum sa Strankom demokratske akcije, Mašić je rekao da „jednostranim istupanjem i činom potpisivanja koalicionog sporazuma sa SDA, DF je sam sebe isključio iz BH bloka“.

- Ali, mi nastavljamo raditi. Nastavljamo širiti priču koja se neće završiti samo na ova dva politička subjekta, nego ćemo generalno u ovaj proces uključiti vrlo brzo i predstavnike akademske zajednice, nevladine organizacije, sve one koji žele dati doprinos u nečemu što treba da promijeni današnju bh. stvarnost i da bude alternativa, ne samo postojećoj vlasti, nego cjelokupnom stanju u bh. društvu - kazao je Mašić.

Čudić je pojasnila da su ciljevi i zadaci radnih grupa da usaglase razmišljanja ne samo između ove dvije stranke već da izađu s dokumentom iza koga će moći stati šira društvena zajednica.

- Radimo ono što smo davno naglašavali - a to je protuteža, odnosno, suprotstavljanje etničkom modelu BiH i nuđenje zajedničke vizije i mogućnosti BiH u kojoj će svi građani biti ravnopravni - rekla je ona te izrazila nadu da će s prvim nacrtima izaći već naredne sedmice.

Danas će radna grupa BH bloka odrediti i ideje, na koji način i pod kojim uvjetima se BH bloku mogu pridružiti, ne samo politički subjekti, već i šira zajednica iz cijele BiH, ali, kako je Čudić istakla, zajednički rad u ovom momentu u BiH nema alternativu i ne smije imati alternativu.

- U momentu u kojem se BiH nalazi zajednički rad i pronalazak zajedničkog je  neophodan. Mislim da je krajnje vrijeme da stavimo ego po strani, lične i stranačke interese i da ponudimo građanima ono što zaslužuju. Moramo raditi bolje, više, fokusiranije i  pametnije - potcrtala je Čudić.

Mašić i Čudić su izrazili uvjerenje da će prvi rezultati zajedničkog rada BH bloka biti vidljivi na lokalnim izborima.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.