13.4.2019. 8:52
0
Pomozimo Elviri Salčin da ponovo prohoda
Udruženje „Srce Grada Goražda“ pokrenulo je novu akciju prikupljanja pomoći kako bi 24-godišnja Goraždanka Elvira Salčin ponovo prohodala.

Piše: Haris Ahbabović

Elviri je prije godinu dijagnosticiran Giant Cell Tumor, prvi te vrste u BiH. Radi se o rijetkom i agresivnom tumoru, koji se obično razvija u blizini zgloba. U slučaju Elvire Salčin, tumor se razvio oko arterije blizu šestog pršljena kičme. Nesnošljivi bolovi, nemogućnost da obavlja svakodnevne poslove i neodlučnost ljekara da se upuste u veoma rizičnu operaciju, prevaziđeni su Elvirinim izmještanjem u Tursku. Ona se, međutim, nakon operacije probudila bez osjećaja u nogama, prenosi Avaz.

Sada doživljava nekontrolirane kontrakcije mišića, ne može hodati i oslonjena je na pomoć supruga, koji je napustio posao kako bi se brinuo o njoj. Ljekari su preporučili intenzivne fizikalne terapije, koje bi joj pomogle da ponovo prohoda. S obzirom na to da ovakve terapije nisu dostupne u BiH, bračni par Salčin mora putovati na tromjesečni tretman u Zagreb, piše Avaz.

Mjesec liječenja, ne računajući dodatne troškove, košta 13.000 KM, kazao je predsjednik Udruženja „Srce Grada Goražda“ Aldin Šalaka te je upućen apel svima koji su u mogućnosti da pomognu mladoj Goraždanki da ozdravi i vrati se svojoj porodici.

Račun za uplate broj 1327300000000566 otvoren je na ime Elvira Salčin u NLB banci Sarajevo, uz obavezno navođenje broja tekućeg računa: 132-260-20165668-78.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.