17.4.2019. 17:33
0
"Ništa nije dogovoreno. Bakir hoće da na čelu ministarstva sigurnosti bude Fahrudin Radončić"
FOTO: Fena
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka o formiranju vlasti na nivou BiH sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem da "ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori", poručivši ponovo da neće pristati na aktivaciju Akcionog plana za članstvo /MAP/ u NATO.

Dodik je novinarima u Sarajevu rekao da srpska strana neće podržati aktivaciju MAP-a, da za to u Republici Srpskoj nema i neće biti saglasnosti. 

On je istakao da BiH neformiranjem Savjeta ministara rizikuje da zaustavi svoj evropski put, koji je daleko važniji od pitanja MAP-a. 

Dodik je upozorio da oni koji postavljaju taj uslov dovode cijelu zemlju u krizu, te naglasio da neće pristati na bilo kakva uslovljavanja.

"Bakir Izetbegović je rekao da očekuje da se na čelu ministarstva sigurnosti pojavi Fahrudin Radončić, a pored toga ima i vanjske poslove i odbranu. DF nije nigdje spomenuta, već je spomenuto samo da će Radončić biti na čelu ministarstva sigurnosti, a to je s njim dogovorio", kazao je Dodik.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.