20.4.2019. 11:37
0
Salkić: Uskrs da bude jačanje zajedničkog života davno utemeljenog u BiH
Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić uputio je uskršnju čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini, uz želju da novi početak, što i simbolizuje ovaj blagdan, bude jačanje zajedničkog života stoljećima utemeljenog na prostorima naše zemlje.

Salkić je, u ime Bošnjaka muslimana iz bh. entiteta RS, katolicima uputio čestitke povodom, kako je naveo, velikog blagdana nade, rađanja i novih početaka, uz iskrenu nadu da će Uskrs proslaviti sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i blagostanju.

- I ovaj blagdan nas podsjeća na jedinstveno bogatstvo naše domovine Bosne i Hercegovine. Stoljećima se radost blagdana na ovim prostorima dijelila sa komšijama, čime se čvrsto gradilo međusobno poštovanje i tolerancija. Iskreno se nadam da će ove vrijednosti biti sastavni dio života građana BiH i u narednim decenijama i stoljećima, te da će nove generacije nastaviti graditi društvo jednakih prava i mogućnosti za sve građane na cijeloj teritoriji naše domovine – naglasio je entitetski potpredsjednik.

Blagdani su, istakao je, prilika i da se sjetimo obespravljenih i ugroženih.

- Bosanski katolici Hrvati u bh. entitetu RS su u teškom položaju kao i Bošnjaci muslimani i dijele skoro identične probleme. Očekujemo od nadležnih u bh. entitetu RS da otklone diskriminaciju koja se provodi prema Hrvatima katolicima i Bošnjacima muslimanima – naveo je Salkić.

Izrazio je nadu da će ovaj Uskrs donijeti bolji život i prosperitet svim katolicima u BiH.

- Neka Uskras vrati nadu, mir i ljubav u srca svih katolika - navodi se u čestitki koju je potpredsjednik Ramiz Salkić uputio u povodu velikog katoličkog praznika Uskrsa.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.