20.4.2019. 14:40
0
Akcija čišćenja i u Općini Stari Grad
Veliki broj građana, učenika i profesora Druge gimnazije i Gimnazije Obala učestvuju u akciji čišćenja izletišta Barice, u sklopu velike akcije "Očistimo grad za jedan dan" koja se realizira u cijelom Kantonu Sarajevo.

Kompletnu inicijativu je pokrenula neformalna grupa građana okupljena oko potrebe i ideje da sa svojim porodicama i prijateljima žive u čistom i urednom gradu.

Podršku je pružila i Općina Stari Grad, za dolazak učenika se pobrinuo GRAS, a odvoz tog otpada sa Barica će izvršiti KJKP "Rad", čiji su uposlenici također danas na Baricama.

Profesorica sporta iz Gimnazija Obala Belinda Begović smatra da je ta akcija odlična ideja.

- Ovo će jako dobro utjecati na svijest mladih da ne trebaju baciti otpad po gradu, pogotovo na jednom lijepom izletištu kao što su Barice. Nažalost mnogi nemaju tu svijest i vidimo mnogo otpada na svakom mjestu, tako da će ovo biti jedna odlična stvar za sve učenike - kazala je Begović i pohvalila odličan odziv svojih učenika koji su joj se sinoć do kasno u noć javljali i potvrđivali svoje učešće, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.