23.4.2019. 9:37
0
Kako je govorio ubijeni Slaviša Krunić: Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Javno je govorio o pokušjima vlasti u RS da ga reketare
U pucnjavi koja se oko ponoći dogodila u Glamočanima u Banja Luci ubijen je banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac, te jedan od napadača.

Motiv napada i ubistva za sada nije poznat, a na mjestu ubistva uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a RS.

Krunić je bio vlasnik više banjalučkih firmi, među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine Sector Security i lanca pekara Žitopeka.

Prije nekoliko godina javno je govorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare, ali i o tome da zagovara jaku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, nasuprot nacionalnim politkama koje BiH vide podijeljenu po etničkim linijama.

"Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u Bosni i Hercegovini i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim imati normalan život u ovoj državi. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu 'kako možeš tako govoriti'. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve“, rekao je Krunić u emisiji Senada Hadžifejzovića. Smatrao je da su prevareni narodi u BiH koji su ratovali devedesetih godina.
 



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.