28.4.2019. 10:51
0
Ubica policajca iz Prijedora neće ići u zatvor, već na psihijatrijsko liječenje
Ubica policajca iz Prijedora Marko Šabić najvjerovatnije će se izvući bez zatvorske kazne, jer se radi o duševno poremećenoj osobi koja će vjerovatno biti upućena na liječenje na Psihijatrijsku kliniku na Sokocu.

Šabić se više puta liječio na psihijatriji, a već je na jednom suđenju oslobođen zbog toga što je psihički bolesnik.
 
Kako je već poznato, Šabić je prije sedam dana, poslije porodične svađe, ubio policajca Slađenka Tubina, a zatim pucao i na svoju porodicu.

Šabićev advokat Nikola Tomašević je za Srpskainfo potvrdio da je Šabić duševno poremećena osoba.

- Riječ je o početnoj fazi istrage i još se na zna kako će ići postupak. Moj klijent ima više potvrda s liječenja u psihijatrijskoj ustanovi u Prijedoru. Šabić je na jednom suđenju u Prijedoru oslobođen krivice zato što je sudski vještak utvrdio da je neuračunljiv i da ima duševno oboljenje - rekao je Tomašević.

I tokom ročišta za određivanje pritvora Tomašević je tražio od Suda da vodi računa o psihičkom zdravlju Šabića.

- Marko Šabić je osoba s lošim psihičkim zdravljem koja koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nadzorom ljekara - istakao je Tomašević.

Tom prilikom i sam Šabić se obratio Sudu i također rekao da je bolestan i da prima terapiju te da bi bilo opravdano da se pusti na slobodu.

Sagovornik Srpskainfo ističe da na osnovu ovih izjava, ali i brojne medicinske dokumentacije sve upućuje na to da će on, umjesto u zatvor, biti upućen na liječenje u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

- On će sigurno dugo godina ostati na liječenju, ali svakako su veće šanse da će ranije biti pušten na slobodu nego ako ga osude za teško ubistvo - kaže ovaj sagovornik.

Ubistvo policajca se desilo u nedjelje navečer u Gornoj Ravskoj u Prijedoru, a tome je prethodila svađa između Šabića i njegove supruge Josipe. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

- Tom prilikom njegov otac Veselko je pokušao zaštititi snahu, ali je Marko njega više puta ubo nožem u leđa. Šabić je zatim ušao u kuću, uzeo pušku i zatvorio se u kupatilo - navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrijeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stigao je policajac Slađenko Tubin.

- Šabić je zatim otvorio vrata od kupatila i iz lovačke puške iz neposredne blizine pucao u policajca. Tom prilikom mu je nanio teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je on preminuo. Marko je zatim izašao ispred kuće i pucao nasumičnu u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja kćerka - navodi se u istrazi.

Ubrzo je Šabić savladan i uhapšen, a u međuvremenu mu je određen i jednomjesečni pritvor, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.