29.4.2019. 13:21
1
Novalić čestitao 1. maj: Budućnost će donijeti nova radna mjesta
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao 1. maj - Međunarodni praznika rada poželjevši da taj praznik bude povod da se u budućnost gleda s više nade i optimizma.

Siguran sam da će ta budućnost, uz ostalo, donijeti više novih radnih mjesta, bolji standard i socijalnu sigurnost radnicima i članovima njihovih porodica - kazao je Novalić.

Kako je podvukao u čestitki koju prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću, nastavlja se investicioni ciklus u Federaciji BiH kroz velike infrastrukturne projekte koji angažiraju domaću građevinsku operativu i time osiguravaju otvaranje novih radnih mjesta.

Pojasnio je da se tu prije svega radi o energetskim projektima, kao što je početak gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, te nastavku izgradnje autoceste na Koridoru 5-C i magistralnih cesta kao preduvjeta za opći privredni razvoj.

- Vlada Federacije BiH, također, kroz brojne programe izdvaja milione KM iz budžeta kako bi, uz sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, stimulirala poslodavce da otvaraju nova radna mjesta i omogućili što većem broju građana da žive od svog rada - poručio je Novalić u prvomajskoj čestitki.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.