12.5.2019. 15:37
3
Dodik protiv vojne akademije na nivou BiH: Tražim da za 9. januar pola stroja Trećeg pješadijskog puka bude u uniformama Vojske RS
Predsjedavajući Predsjeništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan.

– Nabavićemo uniforme vojske Republike Srpske. Više od polovine onog stroja biće obučeno u uniforme vojske Republike Srpske, a jedan dio biče obučen u uniforme Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da se vidi kontinuitet i to ja ne mislim da bi mogao da bude problem. Ukoliko bude problem, mi ćemo dan vojske u ovom kapacitetu naći destinaciju gdje hoće, ali ovo je naša kasarna – kazao je Dodik, prenosi N1.

Poštovaće, kaže, i Ustav BiH, ali i dodaje da, što se njega tiče, za pripadnike Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, “vrhovna komanda je u Banjaluci”.
Dodik je istakao da “vojska RS živi u srcima i dušama Srba te da će uvijek biti sposobni pripadnici Trećeg pješadinskoj puka Oružanih snaga BiH da brane slobodu RS i njenog naroda”, te da će uvijek stati iza njihovih zahtjeva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da neće biti političke odluke za formiranje vojne akademije na nivou BiH, iako napori međunarodnog faktora idu u tom pravcu.

 

(SRNA / Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.