18.5.2019. 20:19
0
SDS: SNSD spreman da pogazi sopstvene odredbe Rezolucije o vojnoj neutralnosti
Izjava portparola SNSD-a Radovana Kovačevića da "SNSD nema ništa protiv da postoji saradnja Bosne i Hercegovine sa NATO i da se dogovara na godišnjem nivou" jasan je pokazatelj da će SNSD zarad što bržeg formiranja Savjeta ministara BiH počiniti novu izdaju Republike Srpske i prevariti građane, zaključeno je u SDS-u.

Kovačevića je u subotu poručio kako je stav SNSD-a poznat - "mi nemamo ništa protiv saradnje s NATO-om, ali smatramo da ta saradnja ne treba da ide da mi postanemo član NATO-a".

U reakciji na izjavu Kovačevića SDS je ocijenio kako je "SNSD pristao na zahtjeve bošnjačkih i hrvatskih partija kako bi Savjet ministara bio što hitnije formiran, pa su danas spremni da idu toliko daleko da će pogaziti sopstvene odredbe Rezolucije o vojnoj neutralnosti za koju se danas vidi da je mrtvo slovo na papiru i jedna obična šarena laža za građane Republike Srpske".

"Time SNSD nastoji završiti NATO integracije Bosne i Hercegovine koje je i započeo njihov kadar Nebojša Radmanovićem slanjem zahtjeva za članstvo još davne 2009. godine dok je obavljao funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH", stoji u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke su poručili kako "Milorad Dodik niti iko drugi nema pravo da donosi važne političke odluke kao što je pitanje integracije u vojne saveze bez potpunog društvenog i političkog konsenzusa".

"Svako drugačije ponašanje Milorada Dodika smatraćemo izdajom interesa građana Republike Srpske", istakli su u SDS-u, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

SDSSNSD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.