21.5.2019. 13:35
0
Zbog nedolaska ministara iz reda Hrvata otkazana sjednica Vijeća ministara BiH
Sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za danas, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Potvrdio je to novinarima zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, koji je kazao da se ova sjednica odgađa već treći put na zahtjev, prije svega, ministara iz reda hrvatskog naroda.

- Tako je bilo i danas. Predsjedavajući, a i ja smo dobili pismenu obavijest od ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da danas neće prisustvovati sjednici Vijeća ministara BiH, između ostalog i zbog nezakazivanja u odgovarajućim rokovima, nekim proceduralnim pitanjima, nedostavljanjem odgovarajućih materijala - naveo je Šarović, dodajući da su iskoristili tu svoju poslovničku mogućnost.

Kazao je kako ne može precizno reći je li to opstrukcija, "vjerovatno ćemo znati za narednih sedam dana", prenosi Oslobođenje. 

- Smatram da je naša obaveza, u skladu sa Zakonom, da prisustvujemo sjednicama Vijeća ministara, jer za to smo plaćeni, to je naša obaveza, to od nas očekuju građani - istaknuo je Šarović.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.