25.5.2019. 17:20
2
Katastrofa na Vrbasu. Prizor od kojeg hvata jeza: Površinom rijeke pliva ogromna mrlja
Javnost se jučer zgrozila prizorom na Vrbasu kojim pluta deset tona otpada, nakon što je pukla zaštitna mreža Eko centra Bočac, ali je danas zatečena još gora situacija.

Zeleni Vrbas, kojim se Banjalučani ponose, prekriven je ogromnom tamnom mrljom, što je dodatno zabrinulo prolaznike. Putnici koji se na ovoj dionici magistralnog puta inače zadržavaju kako bi uslikali nestvarnu ljepotu prirode, danas su zabilježili potpuno suprotno.

Ogromna mrlja, koja podsjeća na naftnu, proteže se više stotina metara.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, govoreći danas o problemu velike količine otpada koja je završila kod HE Bočac, istakao je da je Vrbas voda prve kategorije i u nadležnosti “Voda Srpske”, piše Srpskainfo.

"Mi ne možemo biti lideri u rješavanju, niti organizovati sastanak, ali spremni smo da učestvujemo. Eko centar ne može sam da iznese ovaj posao, pa je trenutno sve opterećenje na HE Bočac", izjavio je.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.