28.5.2019. 9:41
1
Odgovor Tegeltiji nakon zahtjeva za ličnim obezbjeđenjem
Nakon što je predsjednik VSTV Milan Tegeltija uputio zahtjev za obezbjeđivanjem sigurnosti od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dostavljen je odgovor iz Direkcije u kojem se navodi da nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a koje se odnose na štićene osobe, Direkcija prema Zakonu nije nadležna niti ovlaštena da uspostavi neposredno fizičko osiguranje.

"Shodno navedenom, Direkcija je istog dana zatražila od svih policijskih agencija u BiH hitnu dostavu konkretnih podataka i informacija o Vašoj eventualnoj ugroženosti, te smo do sada zaprimili odgovore SIPA-e, MUP-a TK, MUP- BPK i Policije Brčko distrikta u kojima se navode da ne raspolažu informacijama o ugroženosti Vaše sigurnosti", navodi se u odgovoru upućenom Tegeltiji.

Još se navodi da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH trenutno "ne raspolaže konkretnim informacijama o ugroženosti sigurnosti Milana Tegeltije, te obzirom da Direkcija nema zakonsku nadležnost potrebno je da se u slučaju novih saznanja o prijetnjama Vašoj sigurnosti obrati nadležnim policijskim upravama".

Podsjećamo, Tegeltija je zaštitu tražio nakon što je kazao da se osjeća ugroženim a nakon što je minstar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao na proteste ispred VSTV-a, prenosi N1.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.