29.5.2019. 18:26
5
Tužilaštvo BiH otvara istragu o ubistvu Dženana Memića: Moje su informacije da nije izabrana Sabina Sarajlija već je „vraćena“ Dalida Burzić
Uoči današnjih protesta pred zgradom državnih pravosudnih institucija u Sarajevu, Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića pozvan je u Tužilaštvo BiH gdje je razgovarao sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić.

Memić je potvrdio za agenciju Patria da je obavio razgovor s Tadić i jednim tužiocem o slučaju ubistva njegovog sina. O detaljima sastanka nije želio govoriti. 

Prema saznanjima agencije Patria Tužilaštvo BiH aktivno radi na predmetu ubistva Dženana Memića. Do sada je ispitano nekoliko osoba koje imaju saznanja o događajima u noći 8. februara 2016. godine kada je mladić zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. 

Ranije je iskaz u Tužilaštvu BiH dao mladićev otac Muriz, a uskoro će to učiniti i sestra Arijana. U oktobru prošle godine Memić i njegov advokat Ifet Feraget predali su krivične prijave protiv više od 40 osoba, a prvoprijavljena je Dalida Burzić, tadašnja glavna tužiteljica Tužilaštva KS. Burzić je u februaru ove godine imenovana za sudiju Suda BiH iako se u isto vrijeme protiv nje vodio disciplinski postupak zbog javnih istupa o slučaju Memić kao i neprimjerenoj komunikaciji sa ocem žrtve. Tužilaštvo BiH uskoro bi moglo donijeti naredbu o provođenju istrage koja bi konačno utvrdila ko je, zašto i na koji način ubio Dženana Memića. 

Porodica Memić sada čeka odluku Vrhovnog suda FBiH u slučaju „Dženan Memić“, a kakva god da ona bude bit će organizirani novi protesti. Podsjećamo, Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja, a Kantonalni sud utvrdio je da nema dokaza da se uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu Memiću ne odgovaraju onima iz saobraćajnih udesa. 

„Čim bude odluka zakazat ću datum protesta i očekujem da to budu masovni protesti. Evo danas smo vidjeli da se VSTV oglušio. Nama ostaje da vjerujemo Tegeltiji, da ne vjerujemo svojim očima šta smo vidjeli.“

Sarajlija je jednako Burzić

Muriz Memić komentirao je današnji izbor glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlija. 

„Moje su informacije da nije izabrana Sabina Sarajlija već je „vraćena“ Dalida Burzić. To je Dalidin favorit, stanje u Kantonalnom tužilaštvu ostaje isto. VSTV je pokazao kome je dao vjeru. Nakon dopisa Američke ambasade i OSCE-a i gospodina Wigemarka i opet VSTV ovo uradi samo potvrđuje da su u kriminalu do guše“, kazao je Memić.   

Dalidi Burzić treba biti jasno da ja neću stati, na pogrešnog se namjerila, kazao je Memić.

„Dalidi Burzić nije mjesto u pravosuđu, a Tegeltiji i njegovim jatacima je vrijeme da odu jer su svukli u ravan pravosuđe. Tegeltija je i ubačen da rasturi pravosuđe. Danas su na protestima bili i Muriz i Dragan i Josip, Bosna u malom“, kaže Memić. 

(Patria)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.