30.5.2019. 16:17
0
Novi prihvatni centar za migrante na lokalitetu Vučjak kod Bihaća
Operativni štab za pitanja migracija u BiH prihvatio je prijedlog nove lokacije za izgradnju privremenog prihvatnog centra za smještaj migranata na području Unsko-sanskog kantona.

"Na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, prihvaćen je prijedlog Grada Bihaća da novi prihvatni centar bude na lokalitetu Vučjak, koji se nalazi osam kilometara od gradske zone. Stavljanjem u funkciju novog migrantskog centra, bit će izmješteni prihvatni centri Bira i Miral. Naglašeno je da je zbog činjenice da se ova dva centra nalaze u gusto naseljenim mjestima, situacija izuzetno teška i da je ugroženo normalno funkcionisanje grada", saopćeno je iz Opreativnog štaba.

Zaključeno je da se od Delegacije Evropske unije, čiji predstavnici su učestvovali na današnjem sastanku, zatraži da se u što kraćem roku izjasne o ovom projektu i finansiranju uređenja lokacije, dovođenja infrastrukture i postavljanja kontejnera za smještaj migranata. Sastanku je prisustvovala i delegacija USK, predvođena premijerom Mustafom Ružnićem, te gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem. 


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.