6.6.2019. 20:00
0
OSBiH naredile uklanjanje sramne table na kojoj piše "Vojska Republike Srpske - Kasarna Miloš Obilić"
Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH, naveli su u odgovoru Patriji iz Ministarstva odbrane BiH na pitanja šta poduzimaju u vezi sa saznanjima da u kasarni Oružanih snaga BiH koja nosi naziv "Miloš Obilić" uz ime kasarne istaknuto i obilježje ugašene entitetske vojske 'Vojska RS'.

„Kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano je više lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH. S tim u vezi, Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, budu kako je to propisano u tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine“, kažu iz Ministarstva odbrane BiH.

Navode i da će u narednom periodu Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.