9.6.2019. 12:52
1
O cijeni gasa: Džindić i Salkić na konferenciji za medije, Skupšitna KS sazvala hitnu sjednicu
U sjedištu Vlade Federacije BiH u ponedjeljak će biti održana konferencija za novinare o problematici vezanoj za cijenu prirodnog gasa.

Medijima će se obratiti federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i direktor BH-Gasa Jasmin Salkić, saopćila je Vlada FBiH.

O istoj problematici sutra će se raspravljati i u Skupštini Kantona Sarajevo, koja je zakazala hitnu sjednicu.

"Informacija o poskupljenju prirodnog gasa s prijedlogom mjera za ublažavanje posljedica poskupljenja gasa na privredu i građanstvo, naziv je tačke dnevnog reda koja će biti razmatrana na ovoj sjednici",

Podsjećamo, odlukom Vlade FBiH od 1. maja ove godine, cijena gasa u Federaciji veća je za 30 posto.


(Patria/Admir Oručević)

CijeneGas
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.