14.6.2019. 13:04
1
Povukao inicijativu: Damir Nikšić neće da zavađa Đedu i Dedu
Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo, odlučio je javno povući inicijativu za vraćanje imena ulici Vojislava Kecmanovića Đede, koja danas nosi ime po ratnom heroju iz posljednje agresije Nusretu Šišiću Dedi.

Ne činim to zbog pritiska i reakcija boraca i boračkih udruženja Kantona Sarajevo, već prvenstveno radi toga što mi nije bila ni namjera ni cilj posthumno ideološki "zavađati Dedu i Đedu", da se tako izrazim. Povlačim tu inicijativu zato što odbijam kroz nju služiti onima kojima je "zavađanje đeda i deda" od početka bila i do danas ostala primarna ideološka misija – napisao je Nikšić.

Ostaje, dodaje, čvrsto pri drugom dijelu njegove inicijative te poziva građanke i građane Kantona Sarajevo da daju podršku "adekvatnom obilježavanju lika i djela predsjednika ZAVNOBiH-a i prvog predsjednika prve (narodne) Republike BiH na vidnom i istaknutom mjestu u glavnom gradu zajedničke nam države", prenosi avaz.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.