18.6.2019. 21:31
3
Konaković o isključenju Hotela Ilidža i kontrolama KJK preduzeća: Iz budžeta godinama plaćamo tu stranačku hobotnicu. Nema više. Kraj!
"Hoteli Ilidža (famozni), plaćaju 120 m3 mjesečno, troše 100 m3 dnevno. Skoro 30 puta manje plaćaju. Isključeni su danas sa mreže", rekao je Konaković

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je da prvi rezultati kontrola u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) Rad stižu. Njegovu izjavu koju je podijelio na svom Facebook profilu prenosimo u cjelosti: 

"Prvi rezultati kontrola u JKP RAD nam stižu. Dvadesetak pregledanih, većina jos uvijek dostavlja dokumentaciju i odugovlači. Pet pregledanih plaća 6.300 m2, a trebali bi 35.000 m2 cca. Preko 28.000 m2 neprijavljenih na samo pet objekata. Pojavio nam se i Bosnaplast, napadač na kamere plaća umanjene fakture, nije neko iznenađenje. Pet puta manje u prosjeku plaćaju od realne cijene. Startali su danas i u VIK-u. Hoteli Ilidza (famozni), plaćju 120 m3 mjesečno, troše 100 m3 dnevno. Skoro 30 puta manje plaćaju. Isključeni su danas sa mreže. Stigla nam je danas i konačna informacija o primopredaji u Turističkoj zajednici. Prestrašno. To ćemo posebno. Sad više nema dileme zašto je komunalna privreda na koljenima. Monopol na tržištu, preduzeća propadaju. Zaposlili su stranačke kolege i rođake, tajkunima ne naplaćuju usluge, tendere dobiju stranačke firme. Iz budžeta godinama plaćamo tu stranačku hobotnicu. Nema više. Kraj", napisao je Konaković na Facebooku.



(Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.