26.6.2019. 16:43
0
Emrić: Nelegalni migranti legalno dolaze u Bihać, pa kako?
Jasmin Emrić, zastupnik A-SDA u Predstavničkom domu PSBiH u sklopu rasprave o informaciji Vijeća ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju migranatskom krizom sa osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona, istakao je da onaj ko nije bio u Bihaću ili cazinu zadnjih mjeseci ne može razumjeti ovaj problem.

“Vijeće ministara ga ne vidi i ne daje pravu sliku onoga što se dešava. Pozivam Vijeće ministara da do petka dođe u Bihać i održi sjednicu. Nema opravdanja da nema finansijskih sredstava. Za migrantsku krizu znalo se i 2016., 2017. 

Nema podataka za USK, nema podataka da tamo imaju prihvatni centri i da je tamo jedna vrlo teška i neizvjesna situacija. Bez obzira što znamo da migranti idu ka granici EU prema sjeverozapadu, ne može se desiti da niti jedna policija ne provede akciju na Željezničkoj stanici u Sarajevu i time spriječi dolazak u USK. Ako želimo pomoći onda moramo danas hitno reagirati i prekinuti ovu rutu.

Uprava policije MUP-a USK od 1. 1. do 19.6.2019. legitimisala je 17.021 migranta. 

Evidentirano je 147 krivičnih djela, 84 narušavanja javnog reda i mira. Desili su se pokušaji ubistva, ubistvo, požar”, kazao je Emrić.

Dodao je da ga čudi da nema podataka da su ostale policije sačinile krivična ili prekršajna djela.

“Nelegalni migranti legalno dolaze u Bihać. Moramo podijeliti teret migrantske krize ako želimo dobro sjeverozapadnom dijelu Bosne. Provedite zakon i ništa drugo. Imamo i koordinacijsko tijelo, svako neka radi svoj posao”, dodao je Emrić te je predložio niz zaključaka.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.