28.6.2019. 12:22
0
Govedarica napravio neočekivan potez: Šarović prvi kandidat za predsjednika SDS-a
Iako se iz SDS-a niko zvanično nije oglasio, mediji saznaju da će aktuelni predsjednik SDS-a svoju kandidaturu povući, i to u korist Mirka Šarovića.

Politički analitičar i univerzitetski profesor Drago Vuković smatra da je povlačenje kandidata dobra stvar za SDS, kome bi najviše odgovaralo da se usaglase oko jednog kandidata. Ipak smatra da nije dobro ako Govedarica to radi u nečiju korist. 

– Mene ovo asocira na ostavku Mladena Bosića. Bosić je tražio da njega zamijeni Vukota Govedarica, koji ga je tada naslijedio bez izbornog procesa, brzo, i onda je stranka završila kako je završila na ovim izborima. Nije dobro da se kandidati izjašnjavaju u čiju korist se povlače i tako sugeriraju javnosti, glasačima i delegatima Skupštine SDS-a za koga će da glasaju – rekao je on.

Vuković smatra da kandidati koji se povuku nemaju potrebu javno sugerirati za koga treba glasati.

– Nemam ništa protiv teze da Govedarica podrži Šarovića, ali mislim da u ovom slučaju, ako on kaže da se povlači u korist Šarovića, to Šaroviću više šteti nego nego što mu koristi – zaključio je Vuković, dodajući da sugeriranje može voditi u nove podjele, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.