1.7.2019. 22:47
0
"Odluke organa SDP su na snazi, nećemo koalirati sa SDA, HDZ i SNSD"
Kantonalni odbor SDP-a Tuzla je danas donio odluku o ulasku u vlast u Tuzlanskom kantonu i koalicionim razgovorima s blokom stranaka koje predvodi SDA.

Sjednica KO SDP Tuzla, održana je u krnjem sazivu, jer joj nisu prisustvovali SDP-ovci koji su uz gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i predsjednika Kluba SDP-a u Kantonalnoj Skupštini Dževada Hadžića, koji imaju dvotrećinsku većinu u skupštinskom klubu.

Novonastalu situaciju na Facebooku je komentarisao predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. 

"Nažalost, pokazalo se kako je dio Kantonalnog odbora SDP TK i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice Kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje", poručio je Nikšić.

Predsjednik SDP-a navodi da izostanak kvoruma "očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetao da donese takvu neprovodivu odluku".

"Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku. Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti. Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD", naveo je Nikšić. 

Na kraju je poručio: "Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine".

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.