2.7.2019. 15:51
0
Počelo novo suđenje suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za ubistvo Dženana Memića
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo ponovno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo oslobađajuću presudu Kantonalnog suda iz jula 2018. godine. Ljubo i Bekrija Seferovića izjasnili su se da nisu krivi.

Tužilac Tužilaštva KS Sead Kreštalica protiv kojeg je podnesena krivična prijava Tužilaštvu BiH zbog utjecaja na vještaka medicinske struke Željka Karana danas je pročitao optužnicu protiv Seferovića. 

Tužilaštvo KS ostalo je kod svih dokaza koji su korišteni u ranijem suđenju, kao i advokat odbrane Rusmir Karkin koji se složio da Sudsko vijeće preuzme sve dokaze. 

Karkin je ponovio svoj zahtjev da se provede treća rekonstrukcija koja bi dala odgovore o načinu stradanja Dženana Memića, što je Sudsko vijeće odbilo. 

Prema presudi Vrhovnog suda FBiH bit će provedeno novo timsko vještačenje saobraćajne struke koje će obaviti Centar za vještačenje i procjenjivanje Zenit iz Banja Luke. 

Novo ročište zakazano je za 30. juli 2019. godine. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.