4.7.2019. 15:14
0
Zbog monstruoznog ubistva Fazlije Hrustića: Bačiću 16,5, a Emini Hall sedam godina robije
Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas Roberta Bačića na 16 i po, a Eminu Hall na sedam godina zatvora, jer su 17. novembra 2017. svirepo ubili i opljačkali Fazliju Hrustića u njegovoj kući na Ilidži.

Bačić je za ubistvo iz koristoljublja dobio 15 godina, za napad na policajca jednu godinu i nedozvoljeno držanje oružja, također, godinu te mu je izrečena jedinstvena kazna od 16,5 godina zatvora.

Emina Hall se teretila samo za ubistvo iz koristoljublja i osuđena je na jedinstvenu kaznu od sedam godina.

Osuđenima je ujedno i produžen pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke Suda.

Njima će se u kaznu uračunati i vrijeme koje su dosad proveli u pritvoru.

Podsjećamo, Bačić i Hall su pozvali oštećenoga nakon što su unaprijed smrvili tablete koje su mu stavili u vino i na taj način ga omamili.

Potom su mu na brutalan način špricom ubrizgali zrak u venu da bi izazvali reakciju srčanog udara.

Poslije su ga odnijeli u stan i polegli da bi se stekao dojam da spava. Na koncu su ga opljačkali, između ostalog su mu uzeli protezu sa zlatnim zubima, izašli i zaključali stan, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.