10.7.2019. 16:51
6
Načelnik Srebrenice i danas negirao broj žrtava genocida: Žalosno je što ima toliki broj nišana. Ta brojka nije validna, nikad se nije revidirao spisak
Na sjednici Skupštine Srebrenice odata je počast svim nevino stradalim žrtvama u Srebrenici tokom proteklog rata u BiH.

Na sjednici načelnik Srebrenice Mladen Grujičić ponovo je dao sramnu izjavu. Još jednom je osporavao genocid i žrtve genocida, prenosi Avaz. 

"Žalosno je što ima toliki broj nišana. To samo nenormalnom čovjeku može da imponuje ili da kaže šta me briga. Svaki gubitak je težak, znam na sopstvenoj koži. Ali definicija zločina je urađena da ne odgovora istini i stvarnom stanju na terenu. Pozivam sve institucije da dokažu istinu i ja ću je prihvatiti. Istina je da ta brojka nije validna. Ukoliko ja dokažem da jedan čovjek iz Potočar da je živ onda ta brojka više nije 8.372, nego je 8.371, ali se po tom pitanju ništa ne mijenja. Nikad se nije revidirao spisak", rekao je Grujičić.



(Lejla Trle)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.