12.7.2019. 12:18
0
Nastavljeno otkopavanje masovne grobnice u Višegradu, tijela koja su bačena u grobnicu prekrivena kamenjem
Ekshumacija na lokalitetu Gradina u općini Višegrad, koja je počela prije dva dana, nastavljena je i danas.

Radi se o otkopavanju masovne grobnice za koju se pretpostavlja, prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, da se nalazi na ovom lokalitetu i da krije posmrtne ostatke žrtava nastradalih u Višegradu 1992. godine.

Moguće je da se u ovoj grobnici nalaze i žrtve nastradale 1995. godine u Srebrenici, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

S obzirom na to da je teren izuzetno težak, kamenit i nepristupačan, danas specijalne mašine dovezene iz Goražda razbijaju kamenje i stijene koje su ranije minirane i sručene na grobnicu, a kako bi se prikrila tijela žrtava.

Iskopavanja na ovom lokalitetu će biti nastavljeno i u narednim danima kako bi se došlo do grobnice. 

Ekshumacijom rukovodi Tužilaštvo BiH po naredbi Suda BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.