12.7.2019. 13:15
1
Kukić: Pregovori sa Čovićem o sudbini Aluminija su krah državnih institucija
Sporazum predsjednika HDZ-a Dragana Čovića sa Sindikatom Aluminija u kojem radnicima obećava da će u Aluminiju biti sve kao što je bilo ranije, da će svi oni - ili najveći dio njih - ponovo raditi, te da će osigurati sredstva za one koji imaju uvjete za penziju, potvrđuje tezu da Bosna i Hercegovina nema državne institucije, već su one skoncentrirane u ruke etnonacionalnih političkih partija.

Taj stav iznio je u intervjuu za agenciju Patria profesor Slavo Kukić, komentarišući krah mostarskog Aluminija, zbog čega bi oko 900 radnika te tvornice mogle ostati bez radnih mjesta.

„Podatak da nezadovoljni radnici idu u centralu jedne političke partije, umjesto da idu pomoć tražiti od državnih institucija, govori u prilog tezi da mi nemamo državu, već imamo središnjice političke moći, u kojima stoluju etničke kabadahije, koje su zamjena za državne institucije kakve ima cijeli svijet“, ocjenio je profesor Kukić.

Aluminij je ranije tokom sedmice isključen s visokonaponske električne mreže zbog višemilionskih dugovanja za električnu energiju. Stotine radnika okupili su se jučer ispred zgrade HDZ-a u Mostaru optužujući predsjednika te partije Dragana Čovića za izdaju, dok su u centrali HDZ-a Uprava kompanije kao i Sindikat pregovarali sa Čovićem o budućnosti Aluminija

Iz HDZ-a je saopćeno da mostarska tvornica ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njezinog dijela.




(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.