12.7.2019. 16:50
0
Vlada Kantona Sarajevo odobrila nova zapošljavanja
Na sjednici Valde Kantona Sarajevo danas je data saglasnost po više prijedloga zaključaka za upošljavanje upražnjenih radnih mjesta. S obzirom da je na snazi moratorij na zapošljavanje neophodno je da se ova saglasnost dobije.

Prihvaćen je tako Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu šest upražnjenih radnih mjesta u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, te Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenog radnog mjesta na Arhitektonskom fakultetu UNSA, kao i za popunu upražnjenih radnih mjesta na Prirodno-matematičkom fakultetu UNSA.

Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta na Stomatološkom fakultetu UNSA djelimično je odbijen. Minsitri su dli saglasnost na stručne pozicije, a administrativne pozicije su odgodili. 

Prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenog radnog mjesta u Kabinetu premijera Kantona Sarajevo kao i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu radnog mjesta stručni saradnik u Sektoru za sport Ministarstva kulture i sporta.

Također, na sjednici Vlade KS prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo za raspisivanje javnog konkursa/oglasa za prijem u radni odnos pet (5) radnika na neodređeno vrijeme.

Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti Javnoj ustanovi "Kantonalni centar za socijalni rad" za popunu upražnjenog radnog mjesta na neodređeno vrijeme i to šef službe socijalne zaštite Općine Vogošća, VSS - 1 izvršilac također je usvojen.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.