17.7.2019. 15:55
0
"Očekujemo poništenje odluke o isključenju Vujovića i Tokića"
Bivši predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić izjavio je danas da je odluka najviših organa Socijaldemokratske partije BiH o isključenju iz te stranke Žarka Vujovića i Huseina Tokića neprihvatljiva te očekuje da ona bude poništena, a u suprotnom najavljuje osnivanje nove političke partije.

Na pres-konferenciji u Tuzli, Bijedić je ustvrdio da bi oko hiljadu članova iz SDP-a Tuzlanskog kantona moglo napustiti stranku, a u slučaju osnivanja nove stranke, navodi da će ona biti socijaldemokratski orijentisana i štititi interese svih ljudi, a ne samo pojedinaca.

Bijedić je mišljenja da "nekim ljudima u Sarajevu ne odgovara jak SDP u Tuzlanskom kantonu".

-Mi smo ovdje osvojili 37 posto glasova i mi smo tražili da se barem proporcionalno pitamo broju glasova koje smo donijeli. Međutim, imali smo apsurdnu situaciju na Kongresu nedavno, da donosimo 37 posto glasova, a pitamo se tri posto. Imali smo i situaciju da su općine Gradačac, Lukavac i Gračanica donijele 20.000 glasova i dobile šest članova u Glavnom odboru, dok je Banjaluka dobila 980 glasova i ima osam članova Glavnog odbora. Ove tri općine iz Tuzlanskog kantona napravile su bolji rezultat nego čitav Sarajevski kanton - smatra Bijedić.

On je izrazio očekivanje da će Vujović i Tokić ipak biti vraćeni u SDP.

- Svi smo svjesni da je Tuzlanski kanton do sada imao vladu jednog čovjeka. To je bila privatna Vlada. Da smo mi u februaru ušli u vlast, SDP bi imao jedan snažan uzlet. Nadam se da će biti poništene odluke o isključenju ovih ljudi iz SDP-a. Ako u Glavnom odboru SDP-a ne budu dovoljno mudri i ako i dalje budu mislili samo na svoje pozicije, onda ovo sve liči na aparthejd - naveo je Bijedić.


(Fena/Admir Oručević)

TuzlaSDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.