22.7.2019. 14:32
0
U Srebrenici obilježena godišnjica smrti Hatidže Mehmedović
Prigodnim vjerskim programom u Čaršijskoj džamiji u Srebrenici, danas je obilježena prva godišnjica smrti srebreničke majke Hatidže Mehmedović.

Mehmedović je bila predsjednica udruženja "Majke Srebrenice“, a godinama se borila za istinu o genocidu, te tražila pravdu za nedužne žrtve.

Aktuelna predsjednica ovog udruženja Fazila Efendić kazala je danas da je Hatidža svima ostavila u obavezu da se bore za istinu i pravdu.

- Teško je bez Hatidže. Obaveza nam je da budemo istrajni u borbi za istinu i pravdu, da nastavimo Hatidžin put – istakla je. 

Glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić kaže da je Medžlis islamske zajednice Srebrenica donio odluku da se današnjeg dana učenjem tevhida sjete Hatidže Mehmedović. 

- Danas je godina dana od kako je rahmetli Hatidža preselila. Naš cilj je i želja da u narednim godinama uključimo i ostale ljude, organizacije, ustanove za obilježavanje ovog dana. Gledaćemo da svake godine 22. jula bude 'Dan sjećanja na Hatidžu Mehmedović' - rekao je Peštalić.

Istakao je da je Hatidža bila žena koja je obilježila jedan period, žena koja je izgubila sve na ovom svijetu, a nikada nije izgubila nadu u bolji život i bolje dane, nadu za djecu koja se rađaju u Srebrenici.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.