22.7.2019. 16:50
0
Dragan Čović poručio kako evropski i NATO put BiH "nema alternativu"
Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš poručili su u ponedjeljak kako europski i NATO put BiH nema alternativu, složivši se da to pitanje ne treba politizirati i na njemu zarađivati sitne političke bodove.

 Na sastanku Čović i Pendeš kojemu su sudjelovali i generali Oružanih snaga BiH, razgovarano je o aktualnim događanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH i temama koje se odnose na međunarodne aktivnosti u okviru NATO integracijskog procesa, aktivnostima i projektima u Ministarstvu obrane, oružanih snaga i njihovom funkcioniranju.

 Prilikom susreta razgovarano je i o izazovima na NATO putu BiH i modalitetima njihovog nadilaženja, te općoj društveno-političkoj situaciji i procesima u zemlji, priopćio je HDZ BiH.

 "Europski i NATO put Bosne i Hercegovine nema alternativu", poručili su sugovornici sastanka koji ističu kako je to strateško opredjeljenje kojega ne treba politizirati i na njemu zarađivati sitne političke bodove.

 "Meritum postojanja naše zemlje leži upravo u činjenici postojanja triju konstitutivnih naroda i bilo kakve radnje na štetu nekog drugog ili trećeg ne mogu doprinijeti stabilizaciji prilika u ovoj zemlji kao i snažnim obvezama i zadacima na našem euroatlantskom i NATO putu", zaključeno je na sastanku.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.