23.7.2019. 13:18
3
Konaković: Protiv Čavaljuge ću podnijeti krivičnu prijavu, Sebiju Izetbegović NATO ne može smijeniti
Dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu Semra Čavaljuga probila je finansijski plan za milion KM i mimo budžeta ih podijelila na plate, probijanje finansijskog plana je krivično djelo i ako neko nije, ja ću danas potpisati krivičnu prijavu za ovaj akt.

Najavio je to danas u Sarajevu predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, na konferenciji za medije posvećenoj Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju. 

"Raspakovat ćemo priču o kriminalu na Medicinskom fakultetu, uz punu podršku organima Univerziteta u Sarajevu, koji se zovu rektor i Senat", poručio je predsjedavajući Skupštine KS.

Poručio je da se izmjene Zakona o visokom obrazovanju razmatraju na zahtjev Senata UNSA, naglasivši da je nekoliko razloga.

Konaković se dotakao i protjerivanje dokazanih medicinskih stručnjaka. 

Također, komentarisao je i rad direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i poručio da je nju nemoguće smijeniti. 

''Nju NATO ne može smijeniti, jer oko sebe ima 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu da ona ostane direktorica Kliničkog centra. Mi smo toga svjesni'', potcrtao je on.

Kako je moguće da Sarajevo ima jednu nastavnu bazu, Beograd ima 22, a Zagreb 18. 

"U Sarajevu možete predavati na KCUS-u isključivo ako ste uposlenik KCUS-a. Tako je Izetbegović smislila način da otjera Ismeta Gavrankapetanovića, Kacilu, Veliju Zeliju, Nabila, Kemala Dizdarevića, niz vrsnih ljekara koje svi traže, a ne mogu ih više naći ni na KCUS-u, ali ni na Medicinskom fakultetu", poručio je Konaković.


(Patria/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.