23.7.2019. 14:21
0
"Strašna je činjenica da je Milorad Dodik, kao član Predsjedništva, hrvatski nacionalni interes proglasio srpskim interesom"
Meni imponuje komentar da sam toliko moćan da sam spriječio formiranje novog saziva Vijeća ministara.

Poručio je to danas u Sarajevu Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, odgovoarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vijeća ministara. 

"Imponuje mi takva moć. Imati takav kapacitet je nešto za pozdraviti. Novo Vijeće ministara je stvar političkog kapaciteta u Predstavničkom domu BiH. Onaj ko ima većinu, taj bira Vijeće ministara. Ne znam kako bi se mogli drugačije ponašati", poručio je Mektić.

Upitan radi li na novoj većini u Parlamentu BiH, Mektić kaže: "Svako radi i svaka politička partija se bori".

"Zašto bi mi kao SDS postojali ako ne bi imali svoj program i ne bi se borili da svoj program implementiramo. To je normalni politički život", kaže Mektić.

Mektić je pozdravio usvajanje Odluke o privremenom finansiranju. 

Komentarišući odluku Hrvatske o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, Mektić kaže da "SNSD pokušava manipulisati narodom". 

"Nije tačno da ovo Vijeće ministara i Mirko Šarović nisu uradili ništa. Mi smo odmah po saznanju poduzimali aktivnosti, formirali radno tijelo ispred Vijeća ministara i BiH, koje će se baviti tim pitanjem. U to radno tijelo, zbog senzibiliteta da je to problem koji će najviše osjetiti RS, postavili Srebrenku Golić. Strašna je činjenica da je Milorad Dodik, kao član Predsjedništva, hrvatski nacionalni interes proglasio srpskim interesom, a nikada na dnevni red nije stavio Trgovsku goru", kaže Mektić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.