25.7.2019. 12:45
0
Ekshumacija kod Mostara, pronađeni posmrtni ostaci najmanje tri osobe
Nekompletni posmrtni ostaci najmanje tri osobe ekshumirani su jučer na lokalitetu Bišće polje kod Mostara.

Nakon ekshumacije pronađeni posmrtni ostaci su prevezeni u Gradsko groblje Sutina u Mostaru, gdje će biti obavljena obdukcija te izuzeti koštani uzorci kako bi se uz pomoć DNK analize utvrdio identitet osoba čiji su ostaci pronađeni, odnosno utvrditi da li se radi o žrtvama iz proteklog rata ili pak starijim posmrtnim ostacima – kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

Prema informacijama Instituta, pretpostavlja se da se u ovom slučaju radi o žrtvama srpske nacionalnosti s područja grada Mostara.

Ekshumacijom je po naredbi Suda BiH rukovodilo Tužilaštvo BiH, a osim istražitelja Instituta za nestale osobe BiH i Tužilaštva BiH, ekshumaciji je prisustvovao i antropolog ICMP-a.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.