1.8.2019. 21:13
0
SDP: Na naplatu dolaze katastrofalne odluke SDA da podrže SNSD za Dom naroda BiH
Stranka demokratske akcije osigurala je HDZ-u i SNSD-u ključ zakonadavne vlasti, pa danas javno plače nad stanjem katastrofalne predaje države kojoj je sama kumovala vlastitim pogrešnim odlukama, poručili su iz SDP-a, u saopćenju za javnost.

"Ne znamo šta se moglo istrgovati za jednu tako pogubnu uslugu, ali danas vidimo da licemjerna saopštenja SDA koja licitira sa policajcima i boljim standardom nemaju baš puno efekta naspram surove matematike u kojoj Dodik zahvaljujući njima sam odlučuje o svim procesima u državi.Naknadno pranje savjesti saopštenjima neće nikome pomoći, te želimo vjerovati da nas greške SDA neće odvesti u poziciju da Izetbegović najavljenim odustajanjem od NATO puta kupuje Dodikovu
podršku usvajanju budžeta", poručili su iz SDP-a.

Dodaju da su "zbog javnosti dužni podsjetiti da je jedan od ključnih razloga zašto je SDP odbio učestvovanje u vlasti upravo činjenica da nisu željeli biti alibi SDA, koja je svojom samostalnom pogrešnom odlukom predala zemlju Dodiku do 2022. godine".

"Svjesna odluka SDA da SNSD-u i HDZ-u doda još po jednog delegata u Domu naroda i da ove dvije stranke umjesto šest imaju osam od ukupno 15 delegata Doma naroda BIH dolazi na naplatu. Visoku cijenu ove katastrofalne odluke SDA neće platiti Bakir Izetbegović nego država Bosna i Hercegovina. Na kraju, želimo vrlo jasno istaći kako će SDP BiH podržati budžet, ali javnost mora znati da su Dodikove prijetnje oko blokade u Domu naroda realne upravo zbog pogrešnih odluka SDA da mu osiguraju takvu moć", navodi se u saopćenju iz SDP-a.


(Patria/Admir Oručević)

SDASDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.