6.8.2019. 10:13
0
Komšić za hrvatski ‘‘Nacional‘‘: Milanović je opasniji od Kolinde. On je mudriji i prepredeniji
Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dao je intervju hrvatskom tjedniku "Nacional" u kojem je odgovarao na pitanja vezana za nedavnu "razmjenu vatre" sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović povodom njenih navodnih izjava u Izraelu.

"Nije tačno da sam reagirao oštro, a osobito ne nediplomatski", kazao je Komšić objašnjavajući šta je on tim povodom poduzeo.

"Pozvali smo veleposlanika Republike Hrvatske. U jednoj demokratskoj atmosferi razmijenjena su mišljenja. Po ko zna koji put s naše strane je upućen poziv da razgovaramo o svim otvorenim pitanjima. Ponavljam, nismo nimalo oštro reagirali. Građane Bosne i Hercegovine već godinama unazad vrijeđaju iste, ili slične tvrdnje, dira im se u dostojanstvo, čast. Nikome nećemo dopustiti da to radi."

Na novinarsko pitanje da li očekuje pozitivne promjene u odnosima BiH i Hrvatske ukoliko na predsjedničkim izborima u toj zemlji pobijedi Zoran Milanović, kao i da li je u kontaktu sa Milanovićem, Željko Komšić je odgovorio:

"U svakom slučaju, mora doći do pozitivne promjene u odnosu Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, neovisno o tome ko će pobijediti na izborima. Ako do toga ne dođe, mogu reći da je u tom slučaju Milanović opasniji od Kolinde. On je mudriji i prepredeniji. Nismo zaboravili da je upravo za vrijeme vladavine Milanovića, iako to nije bila predsjednička funkcija, malo falilo da u dogovoru sa tom politikom u BiH, dođe do nekih rješenja koja su bazirana na etničkim, a ne europskim principima. Milanović je vrlo ozbiljan i opasan igrač“, kazao je Željko Komšić.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.