22.8.2019. 18:35
0
Uz podršku UNDP-a Vlada KS nabavlja novu opremu za Rad i Park
Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost na Sporazum o finansiranju između UNDP-a i Ministarstva komunalne privrede za nabavku opreme komunalnim preduzećima KJKP „RAD“ i KJKP „Park“ iznosom od 2.160.000 KM.

Iznos od 2.000.000 KM osigurat će Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, a 160.000 KM UNDP.

Radi se o nabavci novih vozila, opreme za radnike, kosilica, tabli za označavanje parkovskih površina i deponija, kanti, kontejnera što će biti izvršeno u nekoliko faza.

„Ovo je prva značajnija nabavka opreme u posljednjih desetak godina za ove dvije komunalne firme, čiji su vrijedni radnici učinili veliki posao na čišćenju i uređenju Kantona“, istakao je ministar Srđan Mandić.

Ova aktivnost realizira se u okviru implementacije Projekta „Inicijativa za razvoj infrastrukture“.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.