23.8.2019. 14:59
0
Živanović: Potpisani sporazum samo je nastavak političke sage
Profesor Filozofskog fakulteta u Banja Luci Miodrag Živanović kazao je za N1 da potpisani Sporazum o principima formiranja državne vlasti između predsjednika SDA, HDZ i SNSD-a Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika ništa ne kazuje i da je to samo nastavak političke sage o karikaturalnim oblicima rada i djelovanja naših institucija.

Živanović je istakao da kada je riječ o Predsjedništvu BiH kao kolektivnom šefu države ta institucija ne funkcioniše. 

„Sva trojica su trebala da učestvuju u tome da jedan oficijelna institucija kao što je Predsjedništvo BiH stane iza ključnih dokumenata odnosno strateških pitanja“, kazao je Živanović dodavši da ne vidi mogućnost da se od te institucije išta pokrene. 

„Oni postoje samo pojedinačno i svako se obraća „svojima““, kazao je Živanović ističući da „bismo trebali biti srećni što članovi Predsjedništva BiH međusobno razgovaraju“.

Profesor Živanović navodi i da su niži organi nadređeni višim organima što pokazuje paradoksalne elemente uređenja BiH.  Živanović smatra da postoje mehanizmi da se izvrše ustavne izmjene, ali da je za to potrebna politička volja. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.