24.8.2019. 13:50
0
Vučić: Danas ih love po kafićima da vide ko smije da navija za Zvezdu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je strašno to što su Srbi posljednjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

- Fasciniran sam potrebom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumijem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama, to je neuporedivo, kako iz Prvog, tako, naročito iz Drugog svjetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mjestima, koji su bili zastrašujući, nije korisno - rekao je Vučić.

On je rekao za TV Pink da je strašno to što su napadani ljudi koji navijaju za beogradski Fudbalski klub Crvena zvezda u Hrvatskoj.  

- Danas ih love po kafićima da vide ko smije da navija za Zvezdu i to su strašne stvari - rekao je Vučić i dodao da je sada razumljivo zašto se veći dio Srba iz Hrvatske danas nalazi u Srbiji, gdje su započeli novi život.  

On je zahvalio tim ljudima koji su ostali u Srbiji i uspjeli marljivim radom Srbiju promijeniti nabolje, a za one koji su ostali u Hrvatskoj nada se da će im stići podrška iz EU.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.