31.8.2019. 10:31
1
SP u judou: Larisa Cerić poražena u 3. kolu, nastvalja takmičenje u repesažu
Posljednjeg dana Svjetskog seniorskog prvenstva u judou u Tokiju, jutros su na borilište izažli bosanskohercegovački predstavnici Larisa Cerić i Harun Sadiković.

Najbolja bh. judašica, nakon dvije pobjede u kategoriji više od 78 kg, poražena je u meču za nastup u polufinalu, ali nije završila nastup jer je očekuje meč repesaža. 

Na startu turnira Cerić je bila slobodna, u 2. kolu bila je bolja od Njemice Jasmin Kuelbs, zatim je savladala Ukrajinku Galinu Tarasovu, dok je u četvrtfinalu izgubila meč od Japanke Akira Sone, nakon što je dobila tri opomene zbog neaktivnosti.

Larisu Cerić u nastavaku takmičenja, danas iza 12 sati, očekuje meč repesaža protiv još jedne Japanke svjetske prvakinje  Sarah  Asahine. 

U polufinale kategorije više od 78 kg, u kojoj su bile prijavljene 42 takmičarke, plasirale su se Akira Sone i Turkinja Kayra Sayit, te Kubanka Idalys Ortiz i Brazilka Marija Altheman.

U najtežoj muškoj kategoriji, više od 100 kg, Harun Sadiković je zavšio nastup u 1. kolu nakon poraza od svjetskog prvaka iz 2017. Brazilca Rafaela Silve.  

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.