3.9.2019. 18:46
0
Ko je osoba koja je platila 100.000 KM za likvidaciju brata: Uhapšen Rasim Demirović iz Bihaća, platio novac za likvidaciju brata i njegovog sina Nevresa
FOTO: Ilustracija
Rasim Demirović (55) iz Bihaća, kojeg su danas uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije platio je 100.000 eura za ubistvo brata Bajan i njegovog sina Nevresa, ekskluzivno saznaje Dnevni Avaz.

Ovu informaciju upravo je objavio Avaz nakon vijesti da je u akciji FUP-a uhapšena jedna osoba koja je platila ogroman novac za likvidaciju vlastitog brata.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen. 

Demirović se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažirao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu Nevresu koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta, prenosi Avaz.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.