3.9.2019. 20:05
0
Suđenje Senadu Džananoviću i Edinu Gadži: Uložen snimak na kojem se vidi tijelo određene osobe
FOTO: Source.ba / Arhiva
Na suđenju za zločine počinjene u sarajevskom naselju Alipašino Polje, Tužilaštvo BiH uložilo je set materijalnih dokaza u vezi s nestalim osobama.

Tužilac Vladimir Simović uložio je evidencije o nestalim koji se odnose na ovaj predmet, kao i dokumentaciju o ekshumacijama i utvrđivanju identiteta. Uložen je i snimak na kojem se vidi tijelo određene osobe.

Odbrane Senada Džananovića i Edina Gadže prigovorile su na relevantnost većine dokaza, istaknuvši da su DNK izvještaji na engleskom, da nije jasno čiji su posmrtni ostaci na foto-dokumentaciji, kao i da se neki ekshumirani ne mogu povezati s optužnicom.

Prigovori zakonitosti, autentičnosti i relevantnosti uloženi su i na video, jer se ne zna ni ko je ni kada snimio tijelo niti ko je čovjek na snimku.

Tužilaštvo BiH tereti Džananovića i Gadžu za zatvaranja, nečovječna postupanja i ubistva civila na Alipašinom Polju, a oni su, prema optužnici, bili pripadnici Teritorijalne odbrane “Stela” i specijalnih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH).

Državno tužilaštvo je uložilo i nekoliko dokumenata iz policijske i vojne evidencije za optužene. Sa današnja 23 dokaza, Tužilaštvo je ukupno uložilo 199 materijalnih dokaza.

Suđenje se nastavlja 6. septembra, prenosi BIRN BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.