6.9.2019. 21:00
0
Ministarstvo kulture i sporta KS: Podrška promociji dječijih prava i inkluzije
Pokroviteljstvom inkluzivnog projekta "Sve naše ljubavi", koji su pokrenula udruženja Colibri, Edukativni centar ENKIDOU i Princess krofne, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS) nastavlja učešće u promociji dječijih prava i inkluzije.

U razgovoru sa predstavnicima tih udruženja i organizatorima aktivnosti - Aidom Hrnjić, Bojanom Zecom Filipovićem i Zlatanom Bostandžićem, ministar kulture i sporta Mirvad Kurić najavio je da će Ministarstvo finansirati snimanje i izdavanje CD-a dječijih pjesama, ali i biti pokrovitelj ostalih projektnih aktivnosti koje će uključivati organizaciju zajedničkih koncerata i druženja djece.

Planirano je snimanje repertoara dječijih pjesama koje će izvoditi mališani s poteškoćama u razvoju iz udruženja Colibri i popularni dječiji hor Princess krofne.

Jedna od tih pjesama će biti i himna inkluzije.

Predsjednica Udruženja Colibri Aida Hrnjić kazala je da je ovo jedna lijepa priča o inkluziji i pravima djece.

- Za njih živimo, stvaramo i radimo. Njima ostavljamo da te lijepe stvari nastavljaju njegovati i graditi jedno bolje društvo - istakla je.

Promocija CD-a bit će upriličena u decembru, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.