17.9.2019. 8:03
0
NSRS danas o ostavci ministrice trgovine i turizma
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj će biti konstatirana ostavka ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač, bit će održana danas u Banjoj Luci.
Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović je potvrdio ranije da su razlozi za ostavku Dragice Kovač lične prirode.

Kandidata za tu funkciju predložit će DEMOS, jedna od stranaka vladajuće većine, a pominje se da će nova ministrica biti Suzana Gašić iz Prijedora.

Na predloženom dnevnom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je 46 tačka, a po hitnom postupku bit će razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, u vezi s penzionisanjem policajaca.

Za raspravu je predloženo 16 prijedloga zakona, osam nacrta te brojni izvještaji i strategije.

Bit će razmatrani izvještaji o stanju u bankarskom sistemu RS, radu Glavne službe za reviziju javnog sektora, te između ostalog, i o dugu RS u 2018. godini.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.