17.9.2019. 8:35
0
Detalji brutalnog napada u Sarajevu: Pijančio sa prijateljem pa ga pretukao metalnom štanglom
Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su I. K. (38) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda opasna po život.

Kako saznaje „Avaz“, riječ je o Irhadu Kurtaju. On je uhapšen jučer pet minuta poslije ponoći u mjestu Binježevo kod Sarajeva. Kako je potvrđeno iz MUP-s KS, Kurtaj se nalazio na mjestu suvozača u automobilu Alfa Romeo, kojim je upravljao S. T. iz Sarajeva.

Sarajevski specijalci su provjerama utvrdili da je za Kurtajem raspisana potraga. Kurtaj se sumnjiči da je 13. septembra u 19:55 sati ulici Gradačačka, sarajevska općina Novi Grad, brutalno pretukao D. L. (56), nastanjenog u Sarajevu. Radi se o naselju Dobrinja.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Kurtaj pijančio s D. L., koji mu je, inače, prijatelj. U jednom trenutku izgubio je kontrolu i dograbio metalnu štanglu te pretukao nesretnog 56-godišnjaka.

Isti izvor nam je rekao da je Kurtaj od ranije poznat policiji po džepnim krađama. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Omar Mehmedbašić, advokat Kurtaja, potvrdio je za „Avaz“ da je njegovom klijentu u međuvremenu određen i pritvor.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.