19.9.2019. 11:51
1
Maloljetni Amir i Šejla pronađeni u Sarajevu: "Pri pronalasku izgledali umorno, iscrpljeno i gladno"
Maloljetni par Šejla i Amar, koji su se upoznali preko Instagrama, a čiji su roditelji prijavili nestanak pronađeni su u Sarajevu zahvaljujući građanima koji su ih prepoznali s fotografija koje su objavili portali te je odmah obavijestili porodicu. Oni su, kako smo ranije pisali, posljednji put viđeni u Donjoj Orahovici u ponedjeljak oko 17 sati kada se djevojčica autobusom trebala vratiti za Tuzlu. U večernjim satima roditelji dječaka su nestanak prijavili MUP-u TK, dok su isto učinili dan kasnije i roditelji djevojčice.

– Jučer smo dobijali informcije među kojima su neke bile i lažne. Amir i Šejla već dva dana nisu uopšte bili na području Tuzlanskog kantona. Autobusom su otišli u Sarajevo, gdje ih je primjetio jedan građanin Sarajeva, koji nas je pozvao i pitao da li su pronađeni, kada sam rekla da nisu, rekao je da ih je vidio ispred marketa u centru grada, tada sam zamolila da ih zadrži i da pozove policiju, što je i učinjeno. Zahvalila bi se svima koji su nam pomogli u pronalasku djece koja su već danas u svojim kućama, za Tuzlanski.ba istakla je majka Mina Čekrić, te dodala da su po pronalasku izgledali umorno, iscrpljeno, bili su gladni: – Ne znam ni šta su jeli dva dana, jer nisu imali novca. Jutros sin spava, ja sam došla u Mješovitu srednju školu u Gračanici, gdje on pohađa prvi razred, da opravdan izostanke i da zamolim razrednog da ga pusti još koji dan, dok se malo stabilizira – rekla je majka Mina.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.