20.9.2019. 15:32
0
Vogošća i Sedrenik: U dva dana podmetnuti požari na tri automobila
U posljednja dva dana u Sarajevu su izgorjela tri automobila, a utvrđeno je da se radi o namjernim paljevinama. Potvrdio je to za Novinsku agenciju Patria portparol Uprave policije MUP KS Mirza Hadžiabdić.

"Vještak PPZ-a je utvrdio da su sva tri automobila polivena zapaljivom tečnošću, a zatim zapaljena otvorenim plamenom nakon čega se NN lice udaljilo s mjesta događaja. Pripadnici Uprave policije MUP KS rade na rasvjetljavanju ovih događaja", kazao je Hadžiabdić.   

U četvrtak navečer Prva PU je obaviještena da je u ulici Sedrenik u Starom Gradu došlo do požara na putničkim motornom vozilima marke “Renault Clio", koje koristi J.Š. iz Sarajeva i “Peugeot 206”, koje koristi H.Š. iz Sarajeva.

"Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", saopćeno je iz sarajevske policije. 

Noć prije u ulici Orahov brijeg u Vogošći došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke “Renault Megane", koje koristi A.S. iz Sarajeva.

"Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a", saopćeno je.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.