20.9.2019. 22:15
0
Pripadnici EUFOR-a spasili povrijeđenu planinarku
Pripadnici EUFOR-a danas su u akciji u kojoj su angažirana dva helikoptera spasili i uspješno evakuirali planinarku, povrijeđenu u blizini sela Kruševljani.

Naime, danas je EUFOR primio zahtjev od osoblja svog Tima za osmatranje i vezu (LOT tim) u Mostaru da se pomogne planinarki koja je izgubila svijest u blizini sela Kruševljani.

Potom su dva EUFOR-ova helikoptera tipa 'augusta bell 212' uzletjela su sa dizalicom za podizanje pacijenta i sanitetskim zalihama.

Došavši na lice mjesta, 30 minuta nakon je posada dobila informaciju, helikopteri su sletjeli i jedan od EUFOR-ovih ljekara procijenio je stanje unesrećene te odlučio da je treba zračnim putem prevesti u bolnicu u Sarajevu.

Pošto je povrijeđena planinarka smještena u helikopter sa sanitetskim osobljem koje je već pružalo prvu pomoć, helikopter je ubrzo ponovo bio u zraku i letio prema Sarajevu.

Dok se ovo dešavalo, jedan od oficira EUFOR-a iz Zajedničkog operativnog centra organizirao je vozilo hitne pomoći kako bi prevezlo pacijenticu sa fudbalskog terena pored bolnice gdje je helikopter mogao sletjeti.

Dr. Wolf, ljekar EUFOR-ove helikopterske sanitetske ekipe koji je pomogao povrijeđenoj izjavio je kako se radilo o veoma ozbiljnom slučaju te da im je drago da su uradili sve što su mogli da pomognu, saopćeno je iz EUFOR-a.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.