23.9.2019. 10:59
0
Magazinović oživljava Aprilski paket: Izmjene Ustava vratiti u Parlament BiH
Državni zastupnik Saša Magazinović održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o izmjenama Ustava BiH. Kazao je kako se od razgovora o formiranju vlasti došlo do razgovora o deklaracijama.

„Ovo je prva vlast koja bi mijenjala Ustav, a nema formirano Vijeće ministara BiH. Mi iz SDP-a im poručujemo da se Ustav ne mijenja ni u HNS-u, ni SNSD-u, ni u SDA“, kazao je Magazinović.

Najavio je da će SDP uputiti u proceduru set ustavnih amandmana iz Aprilskog paketa.

„Oni koji su bili protiv aprilskog paketa više nisu među živima u političkom smislu“, kazao je Magazinović.

Kada je riječ o konkretnim stvarima, izmjene se tiču jačanja Parlamenta, transformacija Doma naroda, uvđenje institucije premijera BiH, jačanje uloge Vijeća ministara BiH. 

„Važno je da priču o Ustavu vratimo u Parlament. U ovim prijedlozima nema ništa loše ni za koga“, kazao je Magazinović.  
 
(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.