23.9.2019. 12:39
0
Konferencija Dani osiguranja u BiH: Podići svijest građana o značaju osiguranja
Penzijsko, zdravstveno i druge vrste osiguranja imovine i lica garantiraju materijalnu sigurnost nakon isteka radnog staža,što je težnja modernog čovjeka.

Ipak, uprkos ovoj težnji, te promjenljivim prilikama i iskušenjima modernog života, građani Bosne i Hercegovine se teško odlučuju kako na osiguravanje imovine tako i na osiguravanje lica. Vodeći se idejom da je građanima prije svega potrebno pružiti korektne i pravovremene informacije o prednostima osiguranja, Udruženje društava za osiguranje u FBiH organizira 26. i 27. septembra ove godine prvu regionalnu konferenciju struke osiguranja pod nazivom "Dani osiguranja u BiH". Jedan od ciljeva konferencije je da se građanima i građankama BiH prenese poruka da je cilj i svrha osiguranja finansijska zaštita od rizika kojima su svakodnevno izloženi. Želeći zajednički raditi na podizanju svijesti građana o važnosti osiguranja, te datistručni doprinos u razvoju ove djelatnostikao neizostavnog dijela ekonomskestabilnosti svakog društva, dekanesa Ekonomskog faakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović i generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u FBiH Ermin Čengić, tokom konferencije potpisat će Sporazum o saradnju u edukaciji.

Ovim sporazumom, kako je istakao Čengić, biće otvoren put za nastavak saradnje u oblasti edukacije između strukovnog udruženja osiguravatelja i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu kao institucije koja gradi poseban senzibilitet u pogledu promocije obrazovnih sadržaja iz oblasti osiguranja. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.